Zahia Chohou

The story behind the brand

Ik heb een lange weg afgelegd en wat is de tijd toch snel gegaan. Ik kan me nog alles zo goed herinneren alsof het gister was.

Ik zal me even voorstellen…mijn naam is Zahia Chohou, geboren in 1982 in Naarden. Getrouwd en moeder van 4 kinderen. Opgegroeid in Huizen en momenteel woonachtig in Amsterdam.

Ik ben de oudste van 7 kinderen. Ik heb 4 zusjes en 2 broertjes. Moest al op een jonge leeftijd thuis mee helpen. Had niet altijd veel ruimte voor mezelf. Mijn jeugd was daarom een grote uitdaging…niks was vanzelfsprekend. Poppen heb ik nooit gehad om te spelen. Wel maakte ik de modellen in de catalogus van Wehkamp op. Met pen tekende ik hun wimpers en eyeliner. En een rode pen voor de lippen. Vroeger was niks vanzelfsprekend als je wat wilde moest je dat verdienen!

Met mijn Marokkaanse achtergrond had ik heel veel moeite met school en had altijd achterstand. Ik begreep sommige dingen niet goed. Regels op school waren heel anders dan thuis. Ik moest me op school anders gedragen dan thuis….of andersom. Laat ik het zo zeggen ik kon niet voor 100% mezelf zijn.

Ik was ondanks dat ik niet volledig mijzelf kon zijn een uitgesproken persoon. Af en toe ging dat niet helemaal goed en botste dat enorm. Ik ging daarom ook heel vroeg van school ik was 17 toen ik de schoolbanken verliet. Wel ontdekte ik tijdens deze ontwikkeling dat ik ergens heel veel liefde en passie voor had. Make-up! Daarmee kon ik mezelf eindelijk zijn…zowel op creatief gebied als fysiek.

Ik had wel wat geëxperimenteerd met make-up maar wilde graag meer leren. Ik begon me daarom eerst te verdiepen in de theorie van make-up. Zo leende ik boeken van de bibliotheek om kennis op te doen over inhoud van make-up. Ook vergaarde ik veel kennis over de laatste trends en verschillende merken uit tijdschriften. Geld voor die dure merken had ik niet…maar probeerde toch met low budget allerlei looks op mezelf uit. Programma’s zoals extreme make overs waren mijn favoriet! Ook de Arabische Joelle die op MBC de extreme make-over in het Arabisch deed vond ik betoverend.

Na een hele nare periode in mijn leven heb ik mijn passie voor make-up opzij geschoven. Ik had eigenlijk in heel veel dingen geen zin meer.

Kort na deze periode trouwde ik en werd ik voor de eerste keer moeder. Ik kwam thuis te zitten en verveelde me. Ik zat daarom veel op forums die betrekking hadden tot make up. Ik had best wat volgers die mij volgde om de informatie die ik deelde over make-up. Niet veel erna bood zich een gelegenheid aan dat ik gevraagd werd voor het opmaken van een bruid. Vanaf toen rolde de bal heel hard! Ik werd steeds meer en meer gevraagd als visagiste. Ik vond dat fantastisch! Ik kon eindelijk van mijn hobby mijn werk maken. Echt een droom die uitkwam.

Visagiste Zahia, daarna Ziana Zahia…dat was een andere droom die uitkwam. Een vak waar ik heel veel in ben gegroeid zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

Ik had nog een droom, namelijk een eigen make-up merk te beginnen. In 2018 kwam eindelijk het moment! Zelfstandig, onzeker maar toch vastbesloten begon ik aan de uitdaging die de naam ZC Cosmetics draagt.
Nu 2 jaar later heb ik mooie en gewaardeerde producten op de markt weten te brengen. Onze Faux Filler Lipcolors waren binnen 48u compleet uitverkocht. Dat moment zal ik nooit vergeten…

Ik zal deze uitdaging blijven omarmen en doorgaan met nog meer producten te lanceren. Make-up voor vrouwen net als ik. Die zichzelf willen zijn…maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je gedaan hebt in je leven. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde en dat is ons happy voelen!