FAQ

Frequently Asked Questions

Bestellingen

Indien je geen bevestiging per e-mail heeft ontvangen adviseren wij allereerst je spam-inbox te controleren. Indien je een bestelling hebt geplaatst met een geregistreerd account kun je jouw geplaatste bestelling terug te vinden in het menu-item ‘Mijn account’. Controleer je email-adres, wellicht is dat de reden dat je geen mail van ons hebt ontvangen.

Mocht je 2 uur na het plaatsen van uw bestelling nog steeds e-mail van je bestelling ontvangen hebben of staat je bestelling nog niet geregistreerd in uw persoonlijke account, stuur dan een kopie of screenshot van je bankafschrift naar info@zahiacosmetics.com met als onderwerp ‘Geen bevestiging’ en wij doen zo spoedig mogelijk onderzoek naar de status van je bestelling.

Mocht je na twee werkdagen nog geen reactie van ons hebben ontvangen, controleer dan of het betaalde bedrag is teruggestort op uw bankrekening. Indien dit het geval is, is je bestelling niet succesvol doorgekomen in ons bestelsysteem en adviseren wij je om uw bestelling opnieuw te plaatsen.

Vanwege de exclusiviteit van onze producten kunnen onze beautyproducten snel uitverkocht raken. Echter wordt onze online voorraad regelmatig aangevuld. Wij adviseren je dan ook gebruik te maken van de functie ‘nabestellen’ op onze productpagina zodat je het product ontvangt zodra het product weer op voorraad is.

Helaas is het niet mogelijk om gegevens van je geplaatste bestelling te wijzigen.

Helaas is het niet mogelijk om je bestelling te annuleren.

In verband met hygiëne is het helaas niet mogelijk om je online aankoop te ruilen voor een ander product. Je dient je ontvangen product(en) (mits ongeopend en ongebruikt) te retourneren en een nieuwe bestelling te plaatsen. Reeds geopende of gebruikte producten nemen wij niet retour. Door het openen en eventueel uitproberen van een product ontstaan gebruikssporen. Hierdoor is het product onverkoopbaar voor ons. Wij beloven onze klanten immers altijd nieuwe en ongeschonden producten.

Gebruiksaanwijzingen

Je kan de Lipcolors net zoals elk ander liquid lipstick op uw lippen aanbrengen. Met onze speciaal gevormde aanbrengstuk kunt u heel gedoseerd werken. De Lipcolors zijn zacht en soepel uit te smeren. Zorg ervoor dat je lippen voorbehandeld zijn met lipbalsem of vaseline om droge lippen te voorkomen. Breng een laag Lipcolor aan op je lippen en wacht tot het droogt. Een tweede laag aanbrengen is niet nodig.

Je haalt de Lipcolor eenvoudig met een reinigingsmiddel en een watje of reinigingsdoekje weg. Behandel je lippen erna met lipbalsem of vaseline.

Haal je favoriete ZC Cosmetics lashes uit het doosje door het plastic bakje eruit te halen. Buig het plastic bakje waarin de wimpers in liggen en trek voorzichtig in het midden van de wimpers, de wimpers uit het bakje.

Leg de wimpers zonder lijm op je eigen wimpers om te kijken de breedte van de wimpers. Zijn de wimpers te breed voor je oog? Knip dan met onze ZC Cosmetic schaartje voorzichtig aan de buitenste hoek het stukje wat te lang is eraf. Vergeet niet het extra stukje band waarmee de wimpers in het bakje vast zaten eraf te knippen.

Pak je ZC Cosmetics krultang en krul je wimpers.

Vervolgens breng je onze speciale ZC Cosmetics Eyelash Brush-On Glue aan op de rand van de wimpers. Wacht tot de lijm plakkerig wordt, minimaal 30 seconden. Breng de wimpers vervolgens aan met onze ZC Cosmetics Lashapplicator zo dicht mogelijk op je eigen natuurlijke wimperrand. Herhaal dit bij je andere oog.

Wanneer de Eyelash Glue volledig droog is en de wimpers geplakt zijn, breng je mascara aan. Dit doe je met licht duwende bewegingen zodat je eigen wimpers mooi gelift worden en zo een mooi geheel creëert.

Omdat onze lijm o.a. kamille olie en latex bevat kun je vrijwel moeiteloos de wimpers van je oog verwijderen. Lijm restjes kun je met een wattenstaafje gedept in reinigingsolie ook heel makkelijk verwijderen. Met onze handige ZC Cosmetics pincet verwijder je ook makkelijk de restjes van de wimpers zodat je ze de volgende keer weer kan dragen.

Jazeker, tot wel 25 keer! Mits je ze natuurlijk op de juiste manier gebruikt. Een ding kunnen je wimpers in een keer verpesten en dat is water. Zorg er dus voor dat je wat je ook doet ze niet met water in aanraking laat komen.

Levering

Doorgaans is onze regel voor bestellingen in NL voor 23:00 besteld, de volgende dag geleverd. Voor Belgie voor 21:00 de volgende dag geleverd. Je krijgt meteen na het plaatsen van je bestelling een bevestigingsmail met daarin de T&T code zodat je je pakketje kan volgen. Het kan zijn dat je pakketje vertraging oploopt bij onze koeriersdienst. Hier zijn wij helaas niet verantwoordelijk voor. Voor overige landen kan het 5 dagen duren.

Contact

Heeft u een klacht, vraag of opmerking? Stuur een e-mail naar info@zahiacosmetics.com of neem contact met ons op via onze contactpagina.